Deelnemende bedrijven

Onderstaand een overzicht van alle bedrijven in ons MOI Offshore Netwerk.
Ook meedoen?

Tarruca

Tarruca

Tarucca helpt exploitanten van windparken om de productiviteit van de elektriciteitsopwekking te verhogen, de onderhoudskosten te verlagen en de behoefte aan schaarse hulpbronnen te verminderen, waardoor offshore windenergie duurzaam blijft.

Op dit moment hebben ze een pilot lopen bij een windturbine in de Eemshaven.

Tarruca

TU/e Campus – Alpha, Het Eeuwsel 57, 5612 AS Eindhoven

06 82625176
Sustainable Renewable Energy (tarucca.com)

Ocean Grazer

Ocean Grazer

Ocean Grazer is een startup dat het mogelijk maakt om te voldoen aan de voortdurende stijgende vraag naar duurzame energie. Om dit te kunnen realiseren moet vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar afgestemd worden. Zo hoeft de maatschappij nooit zonder duurzame energie te zitten en verspil je geen energie op dagen dat er “te veel” energie is, maar het aanbod lager ligt. Met dit doel is de Ocean Battery ontwikkelt, een energieopslag systeem op de zeebodem, dat gebruik maakt van waterdruk. Momenteel bouwen wij een prototype wat in 2020 geïnstalleerd gaat worden in de Eemshaven. Daarna volgt een opschaling naar diepere wateren in de Noordzee. Het team van Ocean Grazer bestaat uit een mix van mensen vanuit de wetenschap, commercie en de praktijk. Op deze manier worden innovatieve ontwikkelingen gecombineerd met praktische haalbaarheid, zodat wij daadwerkelijk een verandering in de maatschappij ter weeg kunnen brengen. Ocean Grazer focust zich primaire op offshore energie toepassingen en waar kan je dan beter zitten dan bij Groningen Seaports en de MOI-community waar het bruist van innovatie. 

Cursor Assest Management

Cursor Assest Management

Cursor Asset Management maakt inspecties van objecten mogelijk met een zeer hoog detailniveau zonder werknemers in gevaarlijke situaties te brengen. Cursor verzorgd volledig geautomatiseerde visuele inspecties door het proces volledig te robotiseren. Cursor maakt gebruik van onbemande oplossingen met 100MegaPixel camera’s gecombineerd met krachtige Artificial Intelligence.

We hebben gekozen om ons te vestigen in Delfzijl en aan te sluiten bij de MOI omdat dit grote netwerk enorme kansen biedt voor een kleine startup zoals Cursor.

North Seaweed

North Seaweed

Dronequest

Dronequest

Dronequest is een inspectiebedrijf dat sinds 2017 hoogwaardige inspecties uitvoert met behulp van drones & 100 MP camera’s. Wij doen dit inmiddels voor diverse sectoren zoals; de infra, petrochemie & chemie, vastgoed, wind en thermische inspecties. Naast de uitwendige inspecties voeren we ook inspecties uit in besloten ruimtes zoals ketels, schoorstenen en tanks. Door onze unieke samenwerking met Cursor Asset Management hebben we een product ontwikkeld waarmee wij met behulp van fotogrammetrie schadebeelden op objecten kunnen detecteren. Dit doen we door de inzet van unieke algoritmes en kunnen we roest, scheuren in beton, staal en bakstenen detecteren maar ook betonrot en lekkages van olie, water en gas.

Dronequest zit in de Eemshaven vanwege de mogelijkheden die geboden worden door Groningen Seaports en de MOI-community. Hierdoor komen we als kleine start-up makkelijker in contact met de gevestigde orde door de vele netwerkbijeenkomsten die worden georganiseerd.

Onderwaterscan

Onderwaterscan

Onderwaterscan verzorgt inspecties met onderwaterdrones, ook wel ROV’s (Remotely Operated Vehicles) genoemd. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan apparatuur om onderwaterinspecties voor u te doen. Van bijvoorbeeld damwanden, kademuren, platforms, scheepsrompen, remmingswerken, sluizen en in zwembaden en watertanks kunnen wij de conditie van het object onder water in beeld brengen.

Adres: Simonszand 2 9931 AS, Delfzijl

Telefoon: 06-27212081

info@onderwaterscan.nl

Blik van Boven

Blik van Boven

Blik van Boven is gespecialiseerd in drone diensten. Met onze jarenlange ervaring kennen wij de fijne kneepjes van het vak. ‘it’s a one taker’ is een veel gehoorde kreet als wij op de filmset zijn. Maar ook binnen de onderzoekswereld wordt onze specialisatie in combinatie met onze high end drones gezien.

Als specialist beschikken wij uiteraard over een breed scala aan drone’s. Voor ieder type dienst bieden wij te allen tijde het best passend materiaal. Wij beschikken over heavy lift cinema drones geschikt voor de high-end camera’s als ZCam, RED, Arri en Sony maar ook over unieke survey drones voorzien van PPK waardoor kaarten op mm nivo geleverd worden.

iSupports

iSupports

iSupports powered by iTanks, is de organisatie die binnen de haven- gerelateerde industrie innovatietrajecten initieert, faciliteert en begeleidt. iSupports powered by iTanks introduceert nieuwe technologieën en de laatste innovaties van binnen en buiten de sector om vraagstukken samen met het iTanks netwerk op te lossen.

iSupports powered by iTanks, heeft zijn oorsprong in het Rotterdamse havengebied. Hier is de kracht van het netwerk, veel kennis en veel expertise op het gebied van innovatie is beschikbaar.

Organisaties waar iSupports powered by iTanks voor werkt zijn o.a. de Port of Rotterdam, Programmaraad Waddenzeehavens, Groningen Seaports, EIT InnoEnergy, Invest NL, Rotterdam The Hague Innovation Airport en Gemeente Rotterdam. De vestiging van iSupports powered by iTanks bij MOI Offshore Energy in de Eemshaven geeft de mogelijkheid het netwerk uit te breiden en te ondersteunen.

Postadres: Klinknagelstraat 8, 3089 JP Rotterdam
www.itanks.eu 

BEZOEK HET iTANKS ONLINE INNOVATIE THEATER

Snel Uitzendbureau

Snel Uitzendbureau

Snel Uitzendbureau is in 2014 opgericht door Justin Wieringa is gevestigd in Uithuizermeeden.

Tegenwoordig wordt Snel Uitzendbureau gerund door twee jonge ondernemers! Janneke Kuiper is vanaf 1 januari 2020 mede-eigenaar van het bedrijf.

De eerste jaren is Snel Uitzendbureau door succesvolle inzet op grote sloop- en demontagewerkzaamheden vlot gegroeid. Inmiddels levert Snel personeel in veel meer sectoren, zoals de bouw, groen, industrie en uiteraard in de Eemshaven. De Eemshaven is een fantastisch werkgebied waar ontzettend veel gebeurt en een deel daarvan is gericht op Offshore Wind. Dit is Snel Uitzendbureau natuurlijk niet ontgaan, vandaar dat ze zich vanaf 2020 ook richten op deze sector.

Heleen van Wijk tipte het bureau over de MOI Offshore Energy Community en dit resulteerde in een lidmaatschap.
Snel Uitzendbureau is de 2e deelnemer/huurder en heeft dankzij de MOI Community haar Offshore Wind netwerk goed kunnen uitbreiden.

De voordelen van MOI Offshore Energy

Vanuit ons pand in de Eemshaven zit je dichtbij de ontwikkelingen die spelen op het gebied van Offshore Energy. De Eemshaven ontwikkeld zich de komende jaren als Innovation Hub en trekt belangrijke spelers aan op het gebied van Offshore Energy. Wil je deel uitmaken van deze krachtige ontwikkelingen? Sluit je dan aan!

  • Werken vanuit de Offshore Innovation Hub Eemshaven (Nijlicht)
  • Toegang tot het programma Startup Assist
  • Netwerken met andere bedrijven in de Offshore Energy via Groningen Seaports en NNOW
  • Deelname aan de maandelijkse borrel van NNOW
  • Financieel advies door Flinc (NOM)
  • Volledig ingericht kantoor & vergaderruimte
  • Gratis gebruik van alle voorzieningen
  • Mogelijkheid om per dag of zelfs per uur te reserveren

Onderneem je ook in onze regio en wil je meer weten over onze community? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we horen graag wat er voor jou allemaal speelt!

Onderhoud van 316 offshore windturbines via Eemshaven

MOI Offshore Energy is een initiatief van: