Eemshaven als uitvalsbasis voor Offshore Energy, een unieke locatie met alle faciliteiten, kennis en innovatie op één plek.

Offshore Wind Logistics

Ongeveer een derde van alle in Nederland geproduceerde energie komt vanuit de Eemshaven. Met een opgesteld vermogen van 8000 MW is de Eemshaven dan ook een energiehaven van formaat.

Grote energieproducenten investeerden miljarden euro’s in nieuwe energiecentrales, er is een olieterminal gerealiseerd, Google breidt er haar immense datacenter uit en de Eemshaven huisvest het grootste windpark van Nederland op land. Maar ook bij de ontwikkeling van windparken op zee speelt de haven een voorname rol. Zowel bij de aanleg van de windparken als bij het onderhoud van de windturbines.

De Eemshaven ademt offshore wind. De haven heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een basis- en servicehaven voor de offshore windindustrie van formaat. Vooral voor de windparken in het Duitse deel van de Noordzee. De Eemshaven ligt geografisch gezien erg gunstig voor de offshore windactiviteiten op de Noordzee en bovendien voldoet de haven aan alle maritieme eisen en beschikt het over de faciliteiten de benodigd zijn voor de assemblage en logistieke afhandeling van windturbines.

Facts & Figures

  • Jacken vlak voor de kade
  • Zware lading kade (30 ton/m2)
  • Beschikbare ruimte
  • Indrukwekkend trackrecord (veel ervaring)
  • Dichtbij aan te leggen, geplande en voltooide windparken

Wil jij ook gebruik maken van onze faciliteiten, ons netwerk en onze kennis en ervaring? Profiteer mee en neem vrijblijvend contact met ons op, we horen graag wat er voor jou allemaal speelt!

Direct aanmelden? Neem contact met ons op

Wil je je direct aanmelden bij MOI Offshore Energy? Of heb je een aanvullende vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.